home

Welkom bij eurorunners,
klik om te vergrotenEurorunners is een groep van mannen en vrouwen uit Beverwijk en Heemskerk die wekelijks hardlopen. Na een aantal malen de 380 km rond het IJsselmeer en in 2000 de 580 km van Rotterdam naar Parijs gelopen te hebben, willen wij nu meer. De Eurorunners uit Heemskerk gaan naar Santiago de Compostela hardlopen. Via de pelgrimsroute die al vanaf de middeleeuwen gevolgd wordt. Het wordt een estafetteloop van ruim 2400 kilometer. Wij willen met deze loop een bedrag bijeenlopen voor een nieuwe therapeutische kleutergroep van het revalidatiecentrum van Heliomare in Wijk aan Zee.

Foto's van de eurorunners tijdens deze uitdaging,
Om foto's te bekijken die gemaakt worden tijdens deze uitdaging, kunt u klikken op de button 'nieuws'.
Onder de nieuwspagina staan een aantal links naar de fotopagina's, deze proberen wij natuurlijk zo up to date mogelijk te houden. Ook kunt u rechtstreeks mailen naar de eurorunners tijdens de uitdaging. Dit is het e-mailadres: santiago@eurorunners.nl

Het revalidatiecentrum van Heliomare wil een nieuwe speciale, individueel gerichte therapeutische kleutergroep starten voor kinderen van 0 - 4 jaar met meervoudige handicaps die daardoor een achterstand hebben op motorisch en verstandelijk gebied. Deze kinderen kunnen niet terecht bij de bestaande groepen omdat de noodzaak bestaat de ontwikkelingsstimulatie in een individueel gericht programma te laten plaatsvinden. In dit programma worden ook ouders en gezin begeleid. Om het programma uit te voeren is geld nodig voor de inrichting van de ruimte en de aanschaf van ontwikkelingsmateriaal.

Onze doelstelling is zoveel mogelijk geld bijeen te lopen, te beginnen met € 2.500 voor een bedbox, tot € 25.000 voor de totale inrichting inclusief ontwikkelingsmateriaal. Een gespecificeerde lijst staat op onze website en is opvraagbaar. U kunt ons steunen door een loper of loopster of de groep te sponsoren. Via de "aankoop" van kilometers, een traject of een object uit de lijst. Onder aan deze brief staat ons banknummer. Ook kunt u ons "in natura" steunen: deze kostenverlaging wordt omgezet in een sponsorbijdrage. Na overleg maken wij afspraken of en hoe uw bijdrage bekend wordt gemaakt.

De loop begint in Heemskerk op 18 mei en eindigt op 30 mei in Santiago de Compostela in Spanje. De groep bestaat 22 personen, waaronder 6 lopers, 6 loopsters en 2 fietsers. Wij betalen alle kosten zelf.

Met vriendelijke groet,

Johan Beentjes, coördinator