home > Nieuws > Foto's 18 mei

Vertrek op 18 mei,
Hieronder ziet u enkele foto's m.b.t. de eurorunners die op 18 mei tijdens hun vertrek vanuit heemskerk zijn genomen.
Wij wensen de eurorunners een goede reis toe!

klik om te vergroten   klik om te vergroten   klik om te vergroten

Eurorunnersverslag 18 mei,


Door:   Arthur Kessens
Bus:   A
Datum:   18 mei 2002

Als busje A mogen wij de promotie in Heemskerk verzorgen. De Santiago trip start met een promotie loop van de twee wethouders Johanneke Kalverda en Ton Kooiman van Heemskerk en Beverwijk. Dat de politiek soms zeer vervrissend werkt, blijkt wel want we hebben deze dag geen regen van betekenis gehad maar Ton en Johanneke kwamen drijfnat in Beverwijk aan.

Daarna zijn we doorgereden naar Oud Alblas waar we net het pontje konden halen om aan de overkant om strikt 12:00 te starten. Eerder mocht niet van Henk! Iedereen had zoiets van eindelijk kunnen we wat wel bleek uit de gemiddelde snelheid waar we mee liepen. Iedereen liep boven zijn of haar afgesproken gemiddelde snelheid. Ton fietste voor Elsabe deze eerste dag en dat ging uitstekend maar een ding weten we zeker morgen zullen we weer het strikte kilometerbeleid van Elsabe ervaren!

De eerste dag ging overigens uitstekend en we kwamen zonder noemenswaardige problemen in Viersel aan.

Door:   Ad Warmerdam
Bus:   B
Datum:   18 mei 2002

Verslag:Heemskerk - Vielsel-Belgie

Start 4.50 uur Heemskerk

Ondanks het vroege tijdstip waren er toch een twintigtal belangstellenden die de eerste groep uit kwamen zwaaien. Hoewel er ontzettend veel voorbereidend werk voor het evenement was verzet ontbrak helaas wat toiletpapier, Karels grote boodschap heeft geen verpakking!

Al snel blijkt dat wij niet als enige de tocht naar Compastella begonnen waren.
Op de wisselplaats langs de Leids Vaart om 6.50 uur ontmoetten we de heer en mevrouw Kossen uit IJmuiden die op de fiets hetzelfde doel wilden bereiken.Tot en met de pont bij Kinderdijk hebben we hen meerdere malen gezien.

Regen: Bij Hollandsweer hoort een buitje regen, deze gratis wasbeurt kregen we om 8.20 uur bij het plaatsje Voorhout.

In Leiden heeft men wel heel speciale verkeersregels, op een fietspad met rotonde dient de fietser voorrang te verlenen.

De omgeving:Prachtige nature, kwakende kikkers en veel molens