home > Nieuws > Foto's 21 mei

Eurorunnersverslag 21 mei,

Door:   Tonny Houtenbos
Bus:   A
Datum:   21 mei 2002

Na hevige regenbuien in de nacht konden wij toch met droog weer starten. Onze 100 km,s zijn weer goed gegaan. Nog geen lich. problemen en nog steeds plezier.Enkele bijzonderheden: verkeersdrukte en filevorming gaf oponthoud, extra fietser/loper ingezet. Keffende hondjes luisterden niet naar de sussende woorden van Henk. Hij liep op hen af, maar werd door een enorm felle herdershond naar de bus teruggeblaft.Een hevig geschrokken Henk met een wit gezicht liep terug. Soms wordt het lopen vermoeiend, Arthur sluit zijn ogen en moest enkele malen wakker geschud worden. Ach, zulke mannetjes zijn altijd een lust voor het oog van de vrouwen. Versprekingen zijn aan de orde van de dag, bijv. "vreemde MOUWEN" i.p.v. "vreemde meiden en vrouwen". Het gras ziet al prachtig groen, maar door de vele toiletbeurtjes zal het nog veel groener worden. Al met al een gezellig gebeuren, met veel zweetdruppeltjes. Wordt vervolgd. Groetjes.....


Door:   Ad Warmerdam
Bus:   B
Datum:   21 mei 2002

Verslag: Hennoville - Moree

Om 10.00 uur (dagelijkse werkzaamheden afgerond)kunnen we vertrekken,helaas is het voor ons dit keer een hele klus om het strartpunt te vinden en kunnen daardoor pas om 13.30 uur vertrekken op het gemarkeerde punt. Het is lekker weer en Wim heeft geen last van de warmte(zijn broekspijpen zijn los geritst) en wij kunnen genieten van zijn lichtgevende kuiten. In de rustgevende omgeving brengt Karels jukebox onze stemming op een dusdanig peil dat er polonaise wordt gelopen. Welke melodie deze uitspatting teweeg heeft gebracht verklappen we(nog)niet, we houden de lezers graag nog even nieuwsgierig. De polainse heeft de weergoden van streek gebracht(regendans?) want om 20.30 uur plenst de regen naar beneden.

Wim laat ons (noodgedwongen) even schrikken omdat we volgens de (fiets) route een steile helling moeten nemen die uitkomt op een trap van tien treden. Achteruit omhoog en paaltjes er, weer opnieuw(uit en er weer in). Bravo Wim, Hans (sterke beer)heeft de in het krachthonk opgedane spierkracht aangewend om 2x 30kg palen 2x2 maal te verplaatsen. Zonder de gebroeders hadden we er nu nog gestaan. Door het vele oponthoud worden we steeds doldriester en om 22.10 uur heeft Karel de schuifdeur los in zijn sterke grote handen. Gelukkig weten we de deur met die zelfde grote handen en behoud van alle vingers er weer in te krijgen. Om 11.15 uur komen wij op de camping aan. Helaas blijkt(de witte tent)het onder komen van de lopers niet water dicht en moet vooral Hans het ontgelden. Alle kleren zeik nat.