home > Nieuws > Foto's 22 mei

Eurorunnersverslag 22 mei,

Door:   Yolande Danckaerts
Bus:   A
Datum:   22 mei 2002

Verslag:

S morgens vroeg wakker geworden van de regen. Het water liep de tent binnen en alles was behoorlijk vochtig. De tenten afbreken werd dus (voor de andere ploeg) een hele klus! We zijn om 5 uur gestart in de regen die maar niet op leek te houden. Soms een plensbui dan weer gewoon wat regen! Dus tussen de loopbeurten door veel verkleden, eten, drinken, enz. Elsabe was reclame voor de AGU-regenpakken, zonder mokken of klagen in het plastic heeft ze ons door dit deel van ons avontuur geleid.

Om 15.00 uur werd het droog en kwam het zonnetje. Gelukkig geen blessures opgelopen van daag. Het valt ons (en vooral Marga) dat er erg veel blaffen de honden op de boerderijen langs de route wonen . Volgens haar zeggen net zo goed (dus niet) opgevoed als de kinderen in Frankrijk!
Tilly heeft piepers meegenomen om de honden op afstand te houden en die gaan we ook meenemen van de week! Uiteindelijk ook van deze dag weer een goed gevoel overgehouden. Het gezamenlijk probleem blijft hoe drogen we onze gewassen kleding? Alternatieve tips zijn van harte welkom! Tot meer nieuws

Door:   Ad Warmerdam
Bus:   B
Datum:   22 mei 2002

Verslag: Moree - Chasseneuil

Om 6.00 uur vertrekkenwe in de regen, we hadden er weinig zin van alles was klets nat. Langzamerhand klaarde het op terwijl we door prachtige dorpjes reden. Om 8.25 uur weer Santiago gangers uit Gent.

Niet alleen de lopers hebben brandstof nodig, ook de bus heeft zijn/haar behoefte. Bijna leeg weten we een pomp te vinden. Helaas wil het ding alleen kaarthouders gehoorzamen en niet een Euro. Een vriendelijke dame doen wij het (eerbare) voorstel om tegen het zij Euro of van haar tankpas gebruik te mogen maken.Onze sombere blikken doen haar besluiten om op ons voorstel in te gaan. Opgelucht en volgetankt kunnen we verder tegen wind en onder een bewolkte hemel. Onze fietser Ton maakt zich zorgen gelukkig tervergeefs en 20.40 uur zijn we op het eindpunt voor vandaag en kunnen naar de camping.