home > Nieuws > Foto's 23 mei

Eurorunnersverslag 23 mei,

Door:   Kees Aardenburg
Bus:   A
Datum:   23 mei 2002

Verslag:

Vandaag zijn we iets later vertrokken omdat de beheerder van de camping het hek niet om 5 uur wilde openen. We zijn gestart met lopen op kilomeerpunt 995. Yolande is gestart. Na een halfuurtje lopen we dwars door Poitiers. De ochtendspits is al begonnen uitkijken dus. Peter lootst ons vakkundig door de stad en na een uurtje wordt het weer lekker rustig langs de weg. De eerste 60 km lopen we door graanvelden, saai landschap en we zitten smiddags allemaal een beetje in een dip. Vooral Marga maar aan haar lopen is het niet te merken. Onderweg vallen er ook nog tee buitjes, allebei voor Yolande. Het laatste gedeelte van de route lopen we door leuke dorpjes met mooie kerkjes en kasteeltjes en iedereen isweer vol goede moed. Ik val bijna in de sloot bij het openen van de deur van de auto. Hangend aan de deur hing ik boven een sloot. Gelukkig wist Yolande me nog naar binnen te trekken. Om 4 uur komen we bij het wisselpunt aan en gaan op weg naar de camping. Dit keer een hele leuke camping bij de boer. Onze dames van de verzorging hebben weer heerlijk gekookt, rijst met prutje (kip en kerrie) en natuurlijk sla voor de vitamientjes. 'S avonds trakteerde de boer ons op een cognacje (we zaten tenslotte in de cognac-streek) en daar sliepen we prima op.

Door:   Ad Warmerdam
Bus:   B
Datum:   23 mei 2002

Verslag: Chasseneuil du Poitou Cédex - Aulaye

Onze vliegende wissels hebben hun tol geëist de deur gaat ongevraagd open.
Om 9.05 uur vertrekken we daarom en gaan eerst naar een Peuqeot-garage.
Gelukkig is deze snel gevonden, maar het type onderdeel is helaas niet meer in voorraad.
De chef geeft na enige inspectie en stellen met een schroeverdraaier ons het advies om het zo te proberen.
Wat Ton ook probeert, de chef geeft geen schroeverdraaier mee.We weten ons te behelpen en later op de dag in een dorpje horen we Ton een triomfkreet slaken als hij bij de plaatselijke garage als nog zijn trofee weet te bemachtigen.

Door de snelle oplossing en het snel kunnen vinden van ons startpunt zijn we om 11.00 uur ter plaatse.
Vlak voor een bakkerij, die uiteraard door ons geplunderd wordt tegen betaling.
De bakker kan direct met vakantie, omdat wij het teveel gekregen wisselgeld nog even terug brachten.

Het lopen gaat lekker, de heuvels volgen elkaar snel op en wij komen goed in ons ritme. De route is goed te volgen en het weer en de stemming zijn opperbest.

Onze route beschrijving geeft 5 km aan tot Montignar, na raadpleging van de bron(gids)die wij vandaag toevallig mee hadden, blijkt dat 15 km te zijn.
Deze tegenvaller wordt door ons gemakkelijk gecompenseerd en Leo loopt om 19.15 uur langs de camping waar men nog druk bezig is en ons niet in de gaten heeft.
Omdat we nog niet verwacht worden en er voor ons morgenochtend 115 km op het programma staat lopen we door om wat vooruit te zijn.
Na 100 km precies wordt er gestopt.

In het dorp Sint Aulay vinden we een eethuisje, de eigenaar verkoopt geen drank maar hoort ons verhaal over Santiago aan en trok ons toch even mee naar binnen om wat ansicht kaarten te laten zien en zijn Santiago verhaal te horen.

Tegenover de parkeerplaats is een bar, waar we even een drankje nemen en de eigenaar ons op de gevoelige plaat vastlegd.
Hij doet dit heel enthouisiast maar super onhandig, zodat de vaste gasten ook mee kunnen genieten van de pret.

Onderweg komt Ad ook rechtstreeks in de uitzending van Radio Heemskerk bij Fred Kossen.
Ook Eef belt ons onderweg maar moet veel geduld hebben en heeft na 3x bellen iemand aan de lijn.
De deur blijft toch voor verrassingen zorgen, de snelle wissel van Karel moet daarom door de achterdeur, die hij met een snoekduik bereikt en daarom ons tot tranen geroerd van pret en verbaasd achterlaat.
Het landschap is ook weer fraai en mooie Kastelen zien wij langs de route.
Fotopunt: Chateau de la Mercerie paleis gebouwd in 1930 (wel in Lodewijk XIVe stijl).
Om 20.15 uur komen we op de camping waar onze verzorgers nog snel een heerlijk restje eten voor ons warmen.
Klasse dames.