home > Nieuws > Foto's 24 mei

Eurorunnersverslag 24 mei,

Door:   Kees Aardenburg
Bus:   A
Datum:   24 mei 2002

Verslag:

Peter werd vanmorgen wakker met een afwasteiltje op zijn hoofd. "Niemand" wist hoe het daar kwam. Alleen Marga had gezien dat Arthur het op zijn hoofd gezet had. Peter heeft zijn twijfels.

Na het opbreken van het kamp in recordtijd zijn e via de snelweg naar het wisselpunt in Artiguesgegaan. Daar kwamen we een bejaard echtpaar uit Breezand tegen. Zij waren op 3 mei vertrokken, ook naar Santiago. Toen we ze later weer tegenkwamen dacht ik nog wat fietsen die oude mensen hard. Tot ik zag dat ze op de Spartamet waren. In het begin van het lopen was het wat benauwd maar later werd het heerlijk loopweer. Het grootste gedeelte van de route liep door de bossen van Les Landes. Lange rechte wegen en helemaal vlak. Het tempo zat er bij ons goed in maar op den duur werd het wel een beetje saai. Op een gegeven ogenblik waren we zelfs jaloers als iemand een bocht had, of over een bruggetje mocht lopen. Iets voor 8 uur waren we in Onesse de la Harie waar Johan werd gebeld om te vragen waar de camping was. Hij stuurde ons naar een dorpje\, 15 km. verderop. Hier 2 campings bezocht, maar geen Eurorunners wat bleek, de camping was 200 meter van het punt waarvan ik belde. Geeft niet kan gebeuren ! Het was een leuke dag, alleen heeft Peter Marga wel erg veel kilometers laten lopen vandaag?! Waarom toch want Arthur had het toch gedaan! Inmiddels is Eef ingevlogen vanuit Nederland. Hij weet nog niet dat hij morgen om 4 uur op moet staan en wat hem verder nog boven het hoofd hangt! Hij gaat fietsen met een vlaggetje maar de dames hebben hun slips gewassen en die moeten morgen toch echt droog! Dusgeen vlaggetje!
Tot gauw!

Door:   Ad Warmerdam
Bus:   B
Datum:   24 mei 2002

Verslag: St. Aulaye - Onesse-et-Lahara

Om 4.00 uur uit bed geslopen en gereed gemaakt voor vertrek.
Om 5.30 uur kunnen we starten. We verlaten het golvende graanlandschap van de vorige dagen en zien steeds meer wijngaarden met hun chateaux aan ons voorbij gaan. De stemming is goed en we lopen gestaag door.
Na een mooie zonsopgang zien we de koperen ploert niet meer terug. Het is lekker weer om te lopen. In Saint Emmilion fiets ons een echtpaar voorbij de familie Martens uit Roosendaal. In gesprek met hen worden ze zeer enthousiast en we krijgen 5 euro voor ons goede doel.
We komen in de streek van Les Landes gaan door uitgestrekte velden en bossen waarvan vele gebieden aangewezen zijn als natuurpark.
Om 13.30 uur komen we op de wisselplaats in Artigues waar ploeg A het markeerpunt heeft aangebracht en voor ons een flesje limonade en een reep krachtvoer heeft achtergelaten.
Op weg naar de camping wordt een supermarkt 3 karren lichter gemaakt en komen we om 15.30 uur op de camping aan en kunnen we aan de slag om het circus op te bouwen. Ondertussen wordt er koffie gezet en onder genot van koffie en een gevulde koek praten we elkaar weer bij.