home > Nieuws > Foto's 26 mei

Eurorunnersverslag 26 mei,

Door:   Eef Peters
Bus:   A
Datum:   26 mei 2002

Verslag:

Vandaag lopen wij naar St. Domingo de Calzada, Spaanser kan het bijna niet. We hebben vandaag de middagbeurt. Dat betekent lekker uitslapen, we worden pas om 6.30 uur gewekt, opruimen, inpakken en kamp opbreken. Terwijl we daar mee bezig zijn wordt de tafel gedekt en wederom een voortreffelijk ontbijt geserveerd door de verzorgingsploeg. Daarna vertrekken we met het busje naar het wisselpunt dat 100 km verder op ligt en waarnaar ploeg B vanochtend om 5 uur vertokken is. Daar aangekomen, de fietsen uit de bus en starten maar. Hoewel het eerste deel van de route nogal geaccidenteerd is gaat het toch zeer voorspoedig.De lopers lijken met de dag sterker te worden. Bergop is er weinig verval in het tempo. Het is kicken om te zien dat het ze het zo lang volhouden. Het gemiddelde ligt lange tijd op 12,1 km p.u.. De vele uren trainingsarbeid bewijzen hun nut. Naarmate de afstand vordert komt er tegenslag. De route lijkt niet altijd te kloppen, 1 keer komen we zelfs uit op de autoweg. Veiligheid staat voor alles dus we zoeken naar alternatieven. Het weer slaat om, het wordt kouder, er komt wind en het gaat regenen. De laatste 25 km wordt het echt afzien, hevige ijsregen, koud koud koud. We komen op een modderpad waar de fietsers vast kommen. Puur op karakter bereiken we de camping. Daar worden we uitstekend opgevangen door ons verzorgingsteam. Hoewel er voor de middagploeg niet gekookt wordt hebben ze warme soep en koffie voor ons. Na een warme douche besluiten we om in het dorp een hapje te gaan eten. Ondertussen begint het weer pijpenstelen te regenen. Terug op de camping, blijkt het hek dicht en de tent te lekken. Toch maar snel naar bed want over 4uur moeten we weer op. Het is bijna niet te geloven maar toch kijken we terug op een fantastische dag en met een voldaan gevoel vallen we in slaap.

Door:   Ad Warmerdam
Bus:   B
Datum:   26 mei 2002

Verslag: Espinal - Sto.Domingo de la Calzada

We hebben echt een koude start op de tafels ligt ijs en alle leden van onze ploeg staan te springen van de kou.

Om vijf uur precies vertrekken we in het duister op weg naar Santiago.

Karel heeft zich wel heel snel, maar niet goed aangekleed. Zijn gele eurorunners-shirt blijkt niet alleen achterstevoren en binnenste buiten te zijn aangetrokken, in zijn kraag vinden we op het label de naam van Hannie... zijn vrouw.

Ton heeft koude voeten, de overschoenen van Elly brengen uitkomst bij het fietsen in de ochtendkoude.

Leo bereikt om 6.27 uur de top van de Alto Erro 801 m hoog.

In Pamplona zien wij steeds meer voetgangers die richting Santiago gaan.
Na de koude lopen we nu door het prachtige zon overgoten berglandschap.
In Eneriz is plotseling de straat over de gehele breedte opgebroken extra fiets uit de auto met een loper extra en deze barricade is ook weer genomen.

De volgende verrassing is in Puenta la Reina, elektronische verkeersdrempels die aan het einde van de straat met de punten omhoog staan.
Een vriendelijke spanjaard helpt ons met zijn passeerkaart net op het moment dat Wim de bus achteruit wil rijden.

Om 13.10 uur komen we in Villatuerta op het wisselpunt.

Het markeringsteken wappert in het kunstwerk langs de weg, met de groeten van ploeg A.

Het is 15.00 uur precies als we de camping oprijden en gaan direct aan de slag.

De harde ondergrond brengt ons even van de wijs, er is geen harring in te rammen.