home > Nieuws > Foto's 29 mei

Eurorunnersverslag 29 mei,

Door:   Arthur Kessens
Bus:   A
Datum:   29 mei 2002

Verslag:

De etappe vandaag was van Ponferrade naar Samos. Ook in dit traject zitten de nodige 'klimmetjes'. We starten om 5:35 en onder begeleiding van de politie vinden we onze weg door Ponferrade. Als we verkeerd gingen, deden zij de sirene aan!
Het eerste stuk was nog redelijk vlak maar we zijn nog nauwelijks warm gelopen of de klimmetjes dienen zich al aan. Gelukkig was het weer zonnig, zodat we geen last van kou hadden, zoals de etappe hiervoor.
We hadden ook allemaal het gevoel dat dit de laatste beproeving was, aangezien we hierna maar 50 kilometer zouden gaan lopen met 12 lopers. Hierdoor liepen we allen wat harder dan gebruikelijk want dit was feitelijk de laatste dag en we konden ons nu nog uitleven.
De etappe was wat lichter dan de dag ervoor maar desondanks was het na 11 dagen hardlopen toch een zware etappe. Bij Samos aangekomen vonden we het startpunt van busje B, met een koud biertje. We seinde naar busje B 'proost' ten teken dat wij klaar waren. Nog 1 dagje!

Door:   Ad warmerdam
Bus:   B
Datum:   29 mei 2002

Verslag: Villamartin de la abadia - Arzua

8.50 uur vertrek camping.

Onderweg naar het wisselpunt ontmoeten we bus A.

Op de top van de van Alto de Poio(1335m)nemen we nog een paar foto,s bij het beeld van St.Jacob.

Om 11.00 uur vertekken we bij het wisselpunt in Samos, het merkteken werd op ludieke wijze verzorgd. Proost mensen!
Het is dan nog kil en nevelig waardoor we nog in de lange broek lopen.

We lopen nu weer in de bergen met mooie vergezichten en een stuk glooiend parkoers.
De auto heeft zich kranig gehouden ondanks enkele aanslagen van heethoofden als Hans,Leo en Els die de hoogte van de deur verkeerd inschatten.

De radio/jukebox van Karel was weer van verse batteijen voorzien, waardoor Glenn Miller, Neil Daimond en andere artiesten ons muziekaal naar de eindstreep brachten.

Groep A heeft ons onderweg ook nog aangemoedigd bij een wissel terwijl ze op weg waren naar de camping.